MID-Laserbehandling

Laserbehandling

Exempel på problem som kan behandlas med laser är:
Tennisarbåge – musarm – rygg och nackproblem – whiplashskada –
artros-inflammationer – idrottsskador – kronisk smärta – svullnader –
reumatiska problem – sårläkning – munsår m.m.Generellt är alla typer
av inflammatoriska problem utmärkt att laserbehandla, tack vare
laserns förmåga att minska inflammationer.

Vad är laserterapi?

Laserterapi är en cellbehandlingsmetod.

Vid laserterapi tränger ljuset djupt ner i vävnaden in i varje cell och cellernas energikraftverk, mitokondrier.

Mitokondrien absorberar laserljuset och omvandlar det till ATP som är cellens bränsle. Cellen behöver energi för att utföra en läkningsprocess och på så sätt accelereras läkningen och smärta och inflammation minskas.

Behandlingen är smärtfri, enkel och går relativt snabbt och ger inga biverkningar.

Medicinsk laser kan inte förorsaka eller förvärra cancer. Mer än 40 års forskning och erfarenhet visar detta.

Det finns inga risker med laserbehandling även om man har pacemaker, implantat, proteser eller är gravid. En behandling kan ta allt från 1-30 min eller längre beroende på vad som behandlas.

Ofta ges 2-9 behandlingar över en period på 2-3 veckor. Ibland kan det krävas fler behandlingar utspridda under en längre tid och ibland räcker det med några få behandlingar.

Jag använder mig av lasrar från Irradia, som har 30 års erfarenhet av medicinsk laser.Deras utrustning utvecklas och tillverkas i Sverige. Irradia har idag Sveriges säkraste medicinska lasrar, vilka är CB-certifierade för säkerhet och användning.

Lite mer om laser

Lasrar är, enkelt förklarat, en sorts lampa som producerar synligt eller osynligt ljus. Lasrar kan användas på många olika sätt. Det finns starka lasrar som man kan bränna och skära med och det finns svagare lasrar som kan läka och lindra medicinska problem.

Dessa kallas medicinska och deras styrka är oftast en laserklass som kallas 3B. De starkare lasrarna är vanligtvis klass 4. De medicinska bränner generellt inte och ljuset är helt ofarligt.

Till skillnad från allt annat ljus är laserljusets egenskaper helt unika. Dessa unika egenskaper har visat sig ha positiva effekter på celler och vävnader.Medicinsk laserbehandling är idag en beprövad behandlingsmetod som använts sedan 1960-talet, och som visat sig vara utan biverkningar eller rapporterade skador.

laserbehandling
laser
laserbehandling3